SAGE

Artikkelin julkaiseminen avoimena SAGEn lehdissä

Tutkijat voivat julkaista artikkelinsa avoimena CC BY -lisenssillä sopimuskaudella 1.1.2023–31.12.2024 maksutta SAGEn hybridilehdissä tai 20 % alennuksella kirjoittajamaksusta (APC-maksu, article prosessing charge) SAGEn avoimissa Gold OA -lehdissä.

Olenko oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen tai alennettuun kirjoittajamaksuun?

Kyllä, jos:

 1. Artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi sopimuskauden aikana näissä lehdissä.

  Sopimuskausi voi vaihdella organisaatiokohtaisesti.

 2. Olet jonkin alla listatun organisaation tutkija tai opiskelija:
  Sage Premier -tilaajat.

 3. Olet artikkelisi vastaava kirjoittaja (corresponding author).

Yleisimmät hyväksyttävät artikkelityypit ovat:

 • Original Research Papers
 • Review Papers
 • Brief Communications
 • Short Reports ja
 • Case Reports.

Onko valitsemani lehti Plan S -yhteensopiva?

Journal Checker Toolin avulla voit tarkistaa, täyttääkö valitsemasi lehti cOAlitionS:n ja Suomen Akatemian rahoitusehdot.

Näin saat edun käyttöösi

SAGE tunnistaa oikeutesi maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen hybridilehdissä tai avoimeen julkaisemiseen 20 % alennuksella Gold OA -lehdissä ensisijaisesti sen organisaation perusteella, jonka olet valinnut pudotusvalikosta ScholarOne-järjestelmässä käsikirjoituksesi lähetysvaiheessa.

Jos et valitse organisaatiota pudotusvalikosta, vaan kirjoitat sen itse, SAGE käyttää tunnistamiseen sähköpostiosoitettasi.

 • Kun artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi, allekirjoita SAGE’s Journal Contributor’s Publishing Agreement tavalliseen tapaan. SAGE tarvitsee tämän sopimuksen, jotta artikkelisi voidaan julkaista.

 • Kun SAGE on vastaanottanut artikkelisi, se lähettää sinulle ja muille artikkelin kirjoittajille sähköpostin, jossa ilmoitetaan oikeudestasi maksuttomaan avoimen julkaisemiseen tai oikeuteen julkaista avoimena alennuksella. Saat SAGElta muistutusviestin 7 päivän kuluttua ensimmäisestä viestistä.

  Huom! Kannattaa tarkistaa, etteivät viestit ole joutuneet roskapostikansioon.

 • Hybridilehtien osalta sinulla on 14 päivää aikaa käydä SOAP-järjestelmässä hyväksymässä artikkelisi avoin julkaiseminen. Jos avointa julkaisemista ei tänä aikana hyväksytä, SAGE julkaisee artikkelin maksumuurin takana ja menetät maksuttoman avoimen julkaisemisen edun.

 • Sähköpostissa on mukana linkki SAGE's Open Access Portal (SOAP) -järjestelmään (ks. sähköposti alla). Kuka tahansa artikkelin kirjoittajista voi edetä linkistä seuraavaan vaiheeseen.

SAGE's Open Access Portal (SOAP) -järjestelmä

SOAP-järjestelmässä näet artikkelisi tiedot:

 • Jos olet julkaisemassa Gold OA -lehdessä, siirry sisäänkirjautumiseen.

 • Jos olet julkaisemassa hybridilehdessä, julkaistaksesi artikkelisi avoimena valitse Yes, make my article open access kohdassa Would you like to make your article open access? (ks. kuva alla)

 • Kirjaudu sen jälkeen sisään SOAP-järjestelmään tunnuksillasi tai luo tarvittaessa uudet tunnukset.

 • Hyväksy tarjolla oleva avoimen julkaisemisen lisenssi (CC BY) ja ilmoita tarvittavat lisätiedot tekijänoikeuksien haltijasta:

 • Jos olet julkaisemassa hybridilehdessä, saat tiedon, että artikkelisi julkaistaan avoimena ja voit kirjautua ulos.

 • Jos olet julkaisemassa Gold OA -lehdessä sinun tulee jatkaa maksuvaiheeseen, jolloin näet alennetun kirjoittajamaksusi.

Huom! Voit kirjautua suoraan ulos, mikäli olet julkaisemassa sellaisessa Gold OA -lehdessä, joka ei peri artikkelien julkaisemisesta kirjoittajamaksua tai mikäli organisaatiosi on jo hyväksynyt SOAPissa maksavansa kirjoittajamaksun puolestasi.

Huomaathan, että nämä ovat yleiset ohjeet ja organisaatiollasi saattaa olla omia kirjoittajamaksuihin liittyviä käytäntöjä. Siksi suosittelemme, että otat yhteyttä kirjastoosi tai tietopalveluusi, kun suunnittelet julkaisevasi artikkelisi avoimena SAGEn Gold OA -lehdissä.

Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä myös SAGEn asiakaspalveluun osoitteella openaccess@sagepub.com.