Royal Society of Chemistry

Artikkelin julkaiseminen avoimena Royal Society of Chemistryn lehdissä

Tutkijat voivat julkaista artikkelinsa avoimina Royal Society of Chemistryn (RSC) lehdissä ilman erillistä maksua. Avoin julkaiseminen on tutkijalle ilmaista, sillä kustannukset on katettu osana FinELib-konsortion sopimusta.

Olenko oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen RSC:n lehdissä?

Kyllä, jos täytät kaikki seuraavat vaatimukset:

Alennukseen oikeutetut tutkijat/opiskelijat tunnistetaan sähköpostiosoitteen perusteella. Kun lähetät artikkelisi RSC:lle, muista käyttää oman organisaatiosi sähköpostiosoitetta.

Ohjeet vastaavalle kirjoittajalle

 • Kun artikkelisi on hyväksytty, saat RSC:ltä sähköpostin, jossa on linkki lisenssijärjestelmään.

 • Näet järjestelmässä artikkelin lähetyksen yhteydessä antamasi tiedot.

 • Klikkaa Start now.

 • Valitse Gold Open Access Publication. Tarkista, että sinut on tunnistettu järjestelmässä oikein, eli että tässä kohdassa lukee FREE  - No payment required. Tunnistus tapahtuu antamasi sähköpostiosoitteen perusteella.

 • Valitse lisenssi CC BY.

  • Creative Commons kuvaa CC BY 4.0 (ByAttribution, Nimeä) -lisenssiä näin:
   Tämä lisenssi sallii muiden levittää, remiksata ja tuunata teostasi sekä luoda sen pohjalta uusia teoksia, myös kaupallisessa tarkoituksessa, kunhan sinut mainitaan alkuperäisenä tekijänä.
 • Hyväksy lisenssiehdot.

Jos olet vahingossa kieltäytynyt artikkelisi avoimesta julkaisusta, ja haluat myöhemmin korjata tilanteen, on artikkelin takautuva avaaminen mahdollista. Ota yhteyttä omaan kirjastoosi tai tietopalveluusi.

Jos artikkelin avoimessa julkaisemisessa on ongelmia tai epäselvyyksiä, ota yhteyttä omaan kirjastoosi tai tietopalveluusi.

Tilaajaorganisaatioiden tutkijat/opiskelijat (artikkelin vastaavana kirjoittajana) saavat 15% alennuksen RSC:n Full OA -lehtien APC-maksusta.