Wolters Kluwer Lippincott

Artikkelin julkaiseminen avoimena Wolters Kluwerin Lippincott-lehdissä

Tutkijat voivat julkaista artikkelinsa avoimena CC BY -lisenssillä ilman avoimen julkaisemisen maksua (APC-maksu, Article Prosessing Charge) sopimuskaudella 31.12.2022–31.12.2024.

Jos lehti ei tarjoa CC BY -lisenssiä, artikkeli voidaan julkaista CC BY-NC tai CC BY-NC-ND-lisenssillä.

Maksuttomia avoimia artikkeleita on vuosittain käytössä rajattu määrä. Maksuttomien artikkelien määrä vähenee sitä mukaa, kun organisaatio hyväksyy kirjoittajan avoimen julkaisemisen pyynnön.

Olenko oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen?

Olet oikeutettu julkaisemaan artikkelisi avoimena maksutta, jos:

 • Organisaatiosi on mukana FinELib-sopimuksessa: Lippincott -lehtipaketin tilaajat

 • Olet artikkelisi vastaava kirjoittaja (corresponding author) ja hoidat yhteydenpidon Wolters Kluwerin suuntaan vertaisarviointiprosessin aikana

 • Artikkelin tyyppi on joko original research article (ml. systematic reviews ja case reports) tai review article

 • Artikkeli on hyväksytty julkaistavaksi Lippincottin lehdessä (xls). Lehtilistoihin voi tulla muutoksia sopimuskauden aikana.

 • Artikkeli hyväksytään julkaistavaksi 31.12.2022–31.12.2024 välisenä aikana.

Ohjeet vastaavalle kirjoittajalle

Vaihe 1. Kun jätät artikkelisi arvioitavaksi

Vastaavan kirjoittajan, joka on oikeutettu julkaisemaan FinELib-sopimuksella, on jätettävä artikkeli arvioitavaksi kustantajalle. Vastaavaa kirjoittajaa ei voi vaihtaa sen jälkeen, kun artikkeli on hyväksytty julkaistavaksi.

 • Valitse kustantajan järjestelmässä oma organisaatiosi ja syötä organisaatiokohtainen sähköpostiosoitteesi, jos se ei jo ole järjestelmässä. Järjestelmä tunnistaa sähköpostiosoitteesi ja organisaatiosi perusteella, että organisaatiosi kuuluu sopimuksen piiriin.

 • Kun sinua pyydetään valitsemaan avoin julkaiseminen, valitse "Yes" alla näkyvällä lomakkeella:

Vaihe 2. Kun artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi

Kun artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi ja jos maksuttomia avoimia artikkeleita on vielä jäljellä, organisaatiotasi pyydetään hyväksymään avoimen julkaisemisen pyyntösi.

 • Jos organisaatiosi hyväksyy pyyntösi, saat hyväksymisestä sähköpostiviestin:

 • Sinua pyydetään myös täyttämään julkaisusopimus (License to publish, LTP).

 • Valitse LTP:n Schedule B -kohdassa alasvetovalikosta “ULA” (University License Agreement), jolla Wolters Kluwer kattaa avoimen julkaisemisen maksusi, katso alla:

 • Wolters Kluwer julkaisee artikkeli maksutta avoimena CC BY -lisenssillä. Jos lehti ei tarjoa CC BY -lisenssiä, artikkeli voidaan julkaista CC BY-NC tai CC BY-NC-ND -lisenssillä.

Mikäli avoimen julkaisemisen pyyntöäsi ei hyväksytä, saat sähköpostiviestin, jossa kerrotaan hylkäysperuste:

 • Jos kustantaja ei tunnistanut julkaisujärjestelmään antamiesi tietojen perusteella, että olet FinELib-organisaation tutkija, tai et valinnut avointa julkaisemista, voit korjata tietosi ja tehdä avoimen julkaisemisen pyynnön takautuvasti 365 päivän sisällä artikkelin julkaisemisesta. Voit tehdä sen myös ennen kuin artikkeli on julkaistu.

 • Jos olet maksanut avoimen julkaisemisen maksun (APC) sopimuksen piiriin kuuluvasta artikkelista, voit pyytää artikkelimaksun hyvitystä. Pyyntö on tehtävä 365 päivän sisällä artikkelin julkaisemisesta.

   

Voit vaihtaa lisenssin CC BY -lisenssiksi, mikäli lehdessä on mahdollista julkaista CC BY:llä. Pyyntö on tehtävä 90 päivän sisällä artikkelin julkaisemisesta.

Jos pyyntöäsi ei hyväksytä tai kaikki maksuttomat avoimet artikkelit on käytetty, on sinun katettava avoimen julkaisemisen kustannukset muulla rahoituksella.

Lisätietoja ja apua saat oman organisaatiosi kirjastosta tai tietopalvelusta, tai ottamalla yhteyttä Wolters Kluweriin (oa-support@wolterskluwer.com)