Wolters Kluwer Lippincott

Artikkelin julkaiseminen avoimena Wolters Kluwerin Lippincott-lehdissä

FinELib-konsortio on solminut Wolters Kluwerin kanssa sopimuksen, johon sisältyy mahdollisuus julkaista rajattu määrä artikkeleita avoimena sopimuskauden aikana ilman kirjoittajamaksua (APC-maksu, article processing charge).

Maksuttomia avoimia artikkeleita on vuosittain käytössä rajattu määrä per organisaatio. Maksuttomien artikkelien määrä vähenee sitä mukaa, kun organisaatio hyväksyy kirjoittajan APC-maksupyynnön.

Olenko oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen?

Olet oikeutettu julkaisemaan artikkelisi avoimena maksutta, jos:

 • Olet artikkelisi vastaava kirjoittaja (corresponding author) ja olet yhteydessä Wolters Kluweriin vertaisarviointiprosessin aikana.

 • Organisaatiosi on mukana FinELib-sopimuksessa: FinELib-organisaatiot

 • Artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi Lippincottin lehdessä  (xls). Lehtilistoihin voi tulla muutoksia sopimuskauden aikana.

 • Artikkelisi hyväksytään julkaistavaksi 1.1.2018–31.12.2022 välisenä aikana. Huom! Kun artikkeli on hyväksytty julkaistavaksi, vastaavan kirjoittajan on tehtävä avoimen julkaisemisen pyyntö kustantajan avoimen julkaisemisen järjestelmän (RightsLink) kautta ennen kuin artikkeli julkaistaan.

Onko valitsemani lehti Plan S -yhteensopiva?

Journal Checker Toolin avulla voit tarkistaa, täyttääkö valitsemasi lehti cOAlitionS:n ja Suomen Akatemian rahoitusehdot.

Näin saat edun käyttöösi

Vastaavan kirjoittajan, joka on oikeutettu julkaisemaan FinELib-sopimuksella, on jätettävä artikkeli arvioitavaksi kustantajalle. Vastaavaa kirjoittajaa ei voi vaihtaa sen jälkeen, kun artikkeli on hyväksytty julkaistavaksi.

Kun jätät artikkelisi arvioitavaksi

 • Valitse järjestelmässä oma organisaatiosi.

 • Syötä organisaatiokohtainen sähköpostiosoitteesi, jos se ei jo ole järjestelmässä.

 • Valitse avoin julkaiseminen, kun sinua pyydetään valitsemaan julkaisemisen tapa (maksumuurin takana / avoimena).

 • Valitse avoimen julkaisemisen lisenssi. Suosittelemme CC BY -lisenssiä, jonka useat rahoittajat vaativat.

 • Täydennä julkaisusopimus (License to Publish, LTP)

  • jos haluat julkaista artikkelisi avoimena CC BY -lisenssillä, valitse rahoittajaksi ‘ULA’ lomakkeen B1-osassa
  • jos haluat julkaista artikkelisi avoimena CC BY-NC-ND -lisenssillä, valitse optio 3 lomakkeen B-osassa (jätä optiot 1 ja 2 tyhjiksi).

Kun artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi

Saat seuraavan kirjeen, jossa sinua pyydetään hoitamaan artikkelin julkaisemiseen liittyvät maksut Copyright Clearance Centerin RightsLink-järjestelmässä:

Klikkaa Pay Charges now -linkkiä ja pääset katsomaan artikkelimaksuja.

  1. Funding Options -kohdassa valitse Seek Funding from [organisaatiosi nimi]

  2. Charges Estimate -kohdassa valitse

    • ULA – CC BY alasvetovalikosta, jolloin maksu nollautuu automaattisesti ja artikkelisi julkaistaan CC BY -lisenssillä tai
    • None/Other -CC BY-NC-ND, jolloin maksu nollautuu ja artikkelisi julkaistaan CC BY-NC-ND -lisenssillä.

   Huomaathan, että sinun pitää valita sama CC BY -lisenssityyppi, jonka valitsit jo jättäessäsi artikkelin arvioitavaksi.

  3. Sign In / Registration -kohdassa kirjaudu tai rekisteröidy RightsLinkiin, mikäli sinulla ei jo ole tunnusta. Tämä vaihe vaaditaan pyynnön lähettämiseksi.  Huom!  Voit muokata tai vaihtaa lomakkeella olevia kirjoittaja- ja muita tietoja poistamalla ne ja päivittämällä tilalle oikeat tiedot.

  4. Order Review -kohdassa tarkista osoite, maksu ym. tiedot. Klikkaa "Back” jos haluat editoida tietoja tai "Cancel", jos haluat aloittaa pyynnön alusta.

   Kun olet tarkistanut tiedot, paina "accept the terms and conditions" ja klikkaa "Place Order".

  5. Confirmation: Kun pyyntö on valmis, siirryt Confirmation-sivulle. Jos maksuttomia avoimia artikkeleita on vielä jäljellä, pyyntösi lähetetään organisaatiollesi hyväksyttäväksi ja saat sähköpostin, jossa kerrotaan, että pyyntö on vahvistettavana.

Mikäli pyyntöäsi ei hyväksytä, saat sähköpostiisi viestin, jossa kerrotaan hylkäysperuste (esim. maksuttomien voucherien loppuminen, CC-lisenssin puuttuminen, affiliaatio).

Jos pyyntöäsi ei ole hyväksytty tai kaikki maksuttomat voucherit on jo käytetty, tulee sinun kattaa avoimen julkaisemisen kustannukset itse.

Lisäohjeita

Avoimen julkaisemisen ohjeistus Wolters Kluwerin verkkosivulla.
Ohjevideo APC-pyynnön tekeminen RightsLinkissä.

Lisätietoja ja apua saat oman organisaatiosi kirjastosta/tietopalvelusta tai ottamalla yhteyttä WK:n tukeen: WKHealth_Support@copyright.com.