Wiley

Artikkelin julkaiseminen avoimena Wileyn lehdissä

FinELib-konsortion sopimus Wileyn kanssa mahdollistaa artikkeleiden julkaisemisen avoimena Wileyn full OA- ja hybridinimekkeissä sopimuskaudella 2020–2022.

Avoimien artikkeleiden julkaisemiseen on vuosittain käytössä tietty kiinteä rahamäärä. Vuonna 2020 noin 53 % sopimuksessa mukana olevien organisaatioiden artikkeleista julkaistiin ilman lisämaksua (Article Processing Charge, APC), vuonna 2021 noin 75 %.

Vuodelle 2022 avoimeen julkaisemiseen käytössä ollut rahamäärä on loppunut. Avoin julkaiseminen osana FinELib-sopimusta ei ole enää mahdollista loppuvuoden 2022 aikana.

Tarkista organisaatiosi kirjastosta/tietopalvelusta, maksaako organisaatiosi avoimen julkaisemisen kirjoittajamaksun kirjoittajan puolesta loppuvuoden 2022 aikana.

 

 

Kuka voi julkaista artikkeleita avoimena?

Voit julkaista artikkelisi avoimena, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Olet artikkelisi vastaava kirjoittaja (corresponding author).

 • Artikkelisi on hyväksytty sopimuskauden aikana 17.2.2020–31.12.2022 (sopimuskausi voi vaihdella organisaatioittain).

 • Artikkelityyppi on primary research article tai review article.

 • Olet tilaajaorganisaation tutkija tai opiskelija: Wiley-tilaajat.

 • Artikkelisi julkaistaan Wileyn full OA -lehdessä (xls) tai hybridilehdessä (xls).

Organisaatiosi vahvistaa affiliaatiosi julkaisuprosessin aikana.

Avoimen julkaisemisen Creative Commons (CC) -lisenssit

Lehdet tarjoavat seuraavia lisenssejä nimekekohtaisesti:

CC BY 4.0 (ByAttribution, Nimeä)
Creative Commons kuvaa lisenssiä näin:
Annat muiden kopioida, välittää, levittää ja esittää sinun tekijänoikeuksiisi kuuluvaa teosta sekä sen pohjalta tehtyjä muokattuja versioita teoksestasi vain, jos he mainitsevat nimesi alkuperäisenä tekijänä.

CC BY-NC 4.0 (ByAttribution-NonCommercial, Nimeä-EiKaupallinen)
Creative Commons kuvaa lisenssiä näin:
Tämä lisenssi sallii muiden levittää, remiksata ja tuunata teostasi sekä luoda sen pohjalta uusia teoksia, mutta tämän kaiken kuitenkin vain epäkaupallisessa tarkoituksessa. Vaikka uusienkin teosten tulee olla epäkaupallisia ja sinut on mainittava alkuperäisenä tekijänä, tällaisia johdannaisteoksia ei tarvitse lisensoida samoilla ehdoilla.

 • Huomioi, että valitessasi tämän lisenssin, joudut pyytämään Wileyltä luvan jos haluat käyttää artikkeliasi kaupallisiin tarkoituksiin.

CC BY-NC-ND 4.0 (ByAttribution-NonCommercial-NoDerivates, Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia)
Creative Commons kuvaa lisenssiä näin:
Tämä lisenssi sallii teoksesi kopioimisen ja jakamisen muille, kunhan sinut mainitaan tekijänä. Teostasi ei tällöin kuitenkaan saa muuttaa millään tavoin, eikä sitä saa hyödyntää kaupallisesti.

 • Huomioi, että valitessasi tämän lisenssin, joudut pyytämään Wileyltä luvan, jos haluat jakaa muokattua versiota artikkelistasi.

Ohjeet vastaavalle kirjoittajalle

ARTIKKELIN JULKAISEMINEN AVOIMENA WILEYN FULL OA -LEHDISSÄ

 • Lähettäessäsi artikkelia hyväksyttäväsi Full OA -lehdessä seuraa Wileyn submittointijärjestelmän ohjeita saadaksesi organisaatiokohtaisen koodisi artikkelin avointa julkaisemista varten.

 • Open Access -vaiheessa tarkista oletko oikeutettu avoimeen julkaisemiseen ilman lisämaksua (article publication charge) valitsemalla oma organisaatiosi pudotusvalikosta.

 • Kun olet valinnut organisaatiosi, näet avoimen julkaisemisen koodisi. Klikkaa painiketta Copy code ja liitä koodi julkaisuprosessin edetessä kenttiin, joissa sitä kysytään.

 • Kun olet lähettänyt artikkelisi, organisaatiosi saa pyynnön hyväksyä artikkeli julkaistavaksi avoimena ilman lisäkustannusta.

 • Jos organisaatiosi hyväksyy pyynnön (ja kyseinen lehti hyväksyy artikkelisi), saat asiasta vahvistuksen sähköpostiisi. Tämän jälkeen artikkelisi julkaistaan avoimena valitsemallasi avoimen julkaisemisen lisenssillä (CC-lisenssi).

ARTIKKELIN JULKAISEMINEN AVOIMENA WILEYN HYBRIDILEHDISSÄ

 • Kun artikkelisi on hyväksytty, rekisteröidy tai kirjaudu Wileyn Author Services -sivuilla osoitteessa www.wileyauthors.com.

 • Klikkaa Select OnlineOpen.

 • Valitse organisaatiosi (tai vahvista artikkelin lähettämisen yhteydessä valittu organisaatio) pudotusvalikosta. Voit myös valita I have no affiliations.

  Jos olet tehnyt tämän vaiheen avoimen julkaisemisen lisenssin valinnan yhteydessä, voit alla kohtaan OnlineOpen - Open Access Option.

 • Sinua pyydetään mahdollisesti vahvistamaan rahoittajatiedot. Voit valita rahoittajan pudotusvalikosta tai etsiä kirjoittamalla tekstikenttään. Voit myös valita I have not received any funding.

 • OnlineOpen - Open Access Option -kohdassa klikkaa Yes, I would like to make my article OnlineOpen ja sitten Confirm. Organisaatiosi saa pyynnön hyväksyä artikkelisi julkaistavaksi avoimena ilman lisäkustannusta.

 • Jos organisaatiosi hyväksyy pyynnön, saat asiasta vahvistuksen sähköpostiisi. Tämän jälkeen artikkelisi julkaistaan avoimena valitsemallasi avoimen julkaisemisen lisenssillä (CC-lisenssi).