Taylor & Francis

Artikkelin julkaiseminen avoimena Taylor & Francisin lehdissä

FinELib-konsortion sopimus antaa tutkijoille mahdollisuuden julkaista artikkelinsa avoimena maksutta osassa Taylor & Francisin lehtiä. Nykyinen sopimus on voimassa vuoden 2022 loppuun, mutta maksuttomia avoimia artikkeleita on käytettävissä rajallinen määrä, ja ne tulevat loppumaan syksyn aikana ennen vuoden päättymistä.

Maksuton avoin julkaiseminen on mahdollista Taylor & Francisin Open Select Standart Rate -hybridilehdissä sekä lehdessä Annals of Medicine.

HUOM: Taylor & Francis lähettää tiedon avoimen julkaisemisen mahdollisuudesta kaikille sopimuksessa mukana olevien organisaation tutkijoille, joiden artikkeli on hyväksytty jossain Taylor & Francisin lehdessä - riippumatta siitä onko lehdessä mahdollista julkaista osana sopimusta. Alla on ohjeet sen tarkistamiseen, oletko oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen.

 

Olenko oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen?

Olet oikeutettu julkaisemaan artikkelisi avoimena maksutta, jos

  • Olet artikkelisi vastaava kirjoittaja (corresponding author).
  • Olet tutkijana tai opiskelijana organisaatiossa, joka on listattu seuraavilla sivuilla:
    • SSH+S&T -tilaajat = organisaatiot, jotka tilaavat Social Science and Humanities ja Science & Technology lehtipaketteja
    • SSH-tilaajat = organisaatiot, jotka tilaavat Social Science and Humanities lehtipakettia
    • S&T-tilaajat = organisaatiot, jotka tilaavat Science & Technology lehtipakettia
  • Artikkelisi on hyväksytty 24.12.2021 jälkeen julkaistavaksi jossain seuraavissa Taylor & Francisin lehdessä:

Yleisimmät hyväksyttävät vertaisarvioidut artikkelityypit:

Article
Review
Research Article
Review Article
Report
Short Communication
Case Report
Note
Original Article
Guest Editorial

Onko valitsemani lehti Plan S -yhteensopiva?

Journal Checker Toolin avulla voit tarkistaa, täyttääkö valitsemasi lehti cOAlitionS:n ja Suomen Akatemian rahoitusehdot.

Ohjeet vastaavalle kirjoittajalle

Miten saan edun käyttööni?

Kun artikkelisi on hyväksytty, sinut tunnistetaan kuuluvaksi tiettyyn organisaatioon antamasi organisaation nimen perusteella. Kun lähetät artikkelisi lehdelle, valitse huolellisesti pudotusvalikosta (kuva alla) ylätasolla organisaatio, johon olet affilioitunut (esim. Helsingin yliopisto), älä tiedekuntaa tai laitosta, ja käytä lisäksi organisaatiokohtaista sähköpostiosoitettasi. Mikäli affiliaatiosi muuttuu käsikirjoituksen jättämisen jälkeen, muista ilmoittaa kustannustoimittajallesi uusi affiliaatiotietosi.

Affiliaation valitseminen

Jos artikkelisi hyväksytään, T&F lähettää sinulle ja organisaatiollesi sähköpostiviestin hyväksymisestä ja samalla kertoo sinulle, että organisaatiollasi on Open Access -sopimus T&F:n kanssa (ks. viesti alla).

Sähköpostiviesti, jossa Taylor & Francis kertoo avoimen julkaisemisen mahdollisuudesta.

Organisaatiosi hyväksyy artikkelisi maksuttoman avoimen julkaisemisen hyväksyttyään affiliaatiosi, mikäli avoimia artikkeleja on käyttämättä. Voit kysyä tilanteesta organisaatiosi kirjastosta. Mikäli organisaatiosi hyväksyy affiliaatiosi, T&F lähettää sinulle alla olevan viestin ja kertoo, että voit julkaista artikkelisi avoimena maksutta.

Sähköpostiviesti, jossa Taylor & Francis kertoo, että voit julkaista avoimena.

Vaihtoehto 1. Organisaatiosi hyväksyy T&F:n järjestelmässä artikkelisi julkaisemisen maksuttomasti avoimena ennen kuin ehdit allekirjoittaa julkaisusopimuksen.

Saat yleensä 24-48 tunnin kuluessa hyväksymisviestistä viestin, jossa on linkki julkaisusopimukseen (ks. viesti alla). Samalla pääset valitsemaan artikkelillesi Creative Commons -lisenssin. Jos saat rahoitusta Suomen Akatemialta, lisenssi on automaattisesti CC BY, joka on suositeltava lisenssi rahoittajasta riippumatta.

Sähköpostiviesti, jossa on linkki julkaisusopimukseen.
Lisenssin valinta T&F:n järjestelmässä.

Allekirjoita alla oleva sopimus joko sähköisesti tai tulosta sopimus, allekirjoita se ja lataa allekirjoitettu sopimus järjestelmään.

Julkaisusopimuksen allekirjoittaminen.

Artikkelisi julkaistaan avoimena valitsemallasi CC-lisenssillä.

 

Vaihtoehto 2. Allekirjoitat julkaisusopimuksen ja valitset avoimen julkaisemisen ennen kuin organisaatiosi on ehtinyt hyväksyä affiliaatiosi

T&F lähettää sinulle sähköpostia, joka sisältää linkin OA-julkaisusopimukseen (ks. viesti alla).

Sähköpostiviesti, jossa on linkki julkaisusopimukseen.

Valitse avoin julkaiseminen T&F:n järjestelmässä (ks. kuva alla).

Avoimen julkaisemisen valinta.

Järjestelmä tunnistaa, että organisaatiosi kuuluu sopimuksen piiriin ja ohjaa sinut alla näkyvälle sivulle sekä ilmoittaa, että voit olla oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen.

Järjestelmän ilmoitus siitä, että voit olla oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen.

Sinun tulee hyväksyä “APC quote”. Jos organisaatiosi hyväksyy, että olet oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen, kirjoittajamaksusi on 0 €. Valitse Creative Commons –lisenssi. Jos saat rahoitusta Suomen Akatemialta, lisenssi on automaattisesti CC BY, joka on suositeltava lisenssi rahoittajasta riippumatta.

Lisenssin valinta T&F:n järjestelmässä.

Allekirjoita alla oleva sopimus joko sähköisesti tai tulosta sopimus, allekirjoita se ja lataa allekirjoitettu sopimus järjestelmään.

Julkaisusopimuksen allekirjoittaminen.

T&F ilmoittaa sinulle sähköpostitse (ks. viesti alla), että pyyntösi julkaista avoimena on lähetetty organisaatioosi. Organisaatiosi vahvistaa T&F:n järjestelmässä, että olet oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen. Artikkelisi julkaistaan avoimena valitsemallasi CC lisenssillä.

Sähköpostiviesti, jossa Taylor & Francis ilmoittaa, että pyyntösi julkaista avoimena on lähetetty organisaatioosi.

Huom! Mikäli organisaatiosi hylkää pyyntösi maksuttomasta avoimesta julkaisemisesta, lähettää T&F sinulle uuden viestin ja voit valita, haluatko julkaista artikkelisi maksumuurin takana, haluatko vielä pyytää organisaatioltasi rahoitusta vai haluatko rahoittaa avoimen julkaisemisen itse.

Jos tarvitset apua tai lisätietoa, ota yhteyttä organisaatiosi kirjastoon/tietopalveluun.

Kirjoittajapalvelut Taylor & Francisin verkkosivuilla: Open Access publishing for Researchers in Finland