Neuvottelut isojen tiedelehtikustantajien kanssa edistyneet

5.12.2019

FinELib neuvottelee kotimaisen tiedeyhteisön puolesta sopimuksia suurten tiedekustantajien kanssa. Sopimusten avulla tutkijat ja opiskelijat pääsevät sekä lukemaan kustantajien maksumuurien takana olevia artikkeleita, että julkaisemaan omat artikkelinsa maksutta avoimesti kaikkien saataville. Tämä on entistä tärkeämpää nyt, kun julkaisujen avoimuutta korostetaan avoimen tutkimuksen linjauksissa.

Wileyn kanssa pitkään jatkuneet avoimen julkaisemisen neuvottelut ovat edistyneet. Näyttää siltä, että uusi avoimen julkaisemisen sisältävä sopimus vuosille 2020–2022 on mahdollinen. Neuvottelut sopimuksen yksityiskohdista kuitenkin jatkuvat edelleen.

Wileyn lehtikokoelma on suurimpia FinELibin lisensioimia lehtikokoelmia; se sisältää noin 1500 lehteä eri tieteenaloilta.

Myös neuvottelut Sagen kanssa ovat edenneet, ja uuden avoimen julkaisemisen sisältävän kolmivuotisen sopimuksen yksityiskohdista neuvotellaan. Sage Premier -sopimus tulee valmistuessaan kattamaan noin 950 lehteä.

FinELibin ja Taylor & Francisin neuvottelut kariutuivat tuloksettomina tämän vuoden alussa. Neuvotteluja on syksyn mittaan käynnistetty uudelleen, mutta sopimuksen syntyminen on edelleen epävarmaa.

Seuraa tilannetta Neuvottelutilanne-sivulta.