Avoin julkaiseminen Lippincottin ja Taylor & Francisin lehdissä jatkuu

7.3.2023

Avoin julkaiseminen Lippincottin ja Taylor& Francisin lehdissä oli tauolla alkuvuodesta 2023 neuvotteluiden pitkittyessä. Nyt julkaiseminen on jälleen käynnistynyt.

FinELibin uudet sopimukset Wolters Kluwerin kustantamista Lippincott-lehdistä ja Taylor & Francisin lehdistä antavat tilaajaorganisaatioiden tutkijoille oikeuden julkaista artikkelinsa avoimena ilman erillistä maksua. Sopimukset kattavat vuodet 2023–2024.

Aiemmasta poiketen molemmat sopimukset kattavat nyt etukäteen arvioituna kaikkien tilaajaorganisaatioiden tutkijoiden artikkeleiden julkaisemisen avoimena vuoden 2024 loppuun saakka.

Taylor & Francisin sopimus mahdollistaa maksuttoman avoimen julkaisemisen lähes 2000:ssa T&F:n kustantamassa hybridilehdessä yhteiskuntatieteellisiltä, humanistisilta ja luonnontieteellisiltä aloilta. Sopimus sisältää myös lukuoikeuden Social Sciences & Humanities- ja Science & Technology -kokoelman lehtiin.

Lippincott-lehtipaketin tilaajat saavat pääsyn noin 250:een maksumuurin takana olevaan lääketieteen alan lehteen. Tutkijat voivat lisäksi julkaista avoimia artikkeleita maksutta noin 290 lehdessä. Julkaisuoikeus koskee sekä hybridi- että täysin avoimia lehtiä.