Taylor & Francis

Avoin julkaiseminen Taylor & Francisin lehdissä


FinELibin Taylor&Francis sopimus päättyy 31.12.2018. Sen jälkeen alennettua APC-maksua ei ole enää mahdollista käyttää. Lisätietoja neuvottelutilanteesta: 14.12.2018 julkaistu uutinen.


Seuraavien organisaatioiden tutkijoilla/artikkelien kirjoittajilla on mahdollisuus julkaista artikkelinsa avoimena Taylor&Francisin (sis. Routledge) lehdissä alennetulla kirjoittajamaksulla (APC = Article Processing Charge) vuodesta 2017 alkaen.

 • Aalto-yliopisto
 • Helsingin yliopisto
 • Jyväskylän yliopisto
 • Lappeenrannan teknillinen yliopisto
 • Tampereen yliopisto
 • Turun yliopisto
 • Luonnonvarakeskus

FinELib-konsortion solmiman sopimuksen mukaan tutkijat voivat julkaista artikkelinsa avoimena T&F:n lehdissä 860 euron kirjoittajamaksulla toimiessaan artikkelin vastaavana kirjoittajana (corresponding author). Normaalihintainen kirjoittajamaksu olisi 2275 EUR.

Alennuksen ehtona on, että kirjasto on maksanut APC-maksut T&F:lle ennakkoon. Tämän vuoksi alennettujen APC-maksujen organisointi kulkee kirjaston kautta. Jotta saat selville, oletko oikeutettu alennettuun APC-maksuun ja miten alennetun maksun maksaminen organisaatiossasi on järjestetty, otathan yhteyttä organisaatiosi kirjastoon/tietopalveluun.

Alennus koskee kaikkia T&F:n "Open Select" -lehtiä. Ajantasaisen listan näistä T&F:n lehdistä voi tarkistaa osoitteesta http://authorservices.taylorandfrancis.com/journal-list/. Alennukseen kuuluvilla lehdillä on taulukossa tieto "Open Select: Yes". Alennus ei siis koske Taylor & Francisin Fully OA ja Cogent -lehtiä.

OHJEET ARTIKKELIN JULKAISEMISESTA AVOIMENA T&F:N LEHDISSÄ:

 1. T&F lähettää artikkelin vastaavalle kirjoittajalle tiedon artikkelin hyväksymisestä. T&F:n viestissä kerrotaan yleisellä tasolla, että joillakin konsortioilla/organisaatioilla on mahdollisuus alennukseen OA-julkaisuista. Sähköpostissa on linkki sivulle, josta löytyy lisätietoa alennuksista, ml. FinELibin alennus. (Organisaation kirjasto saa myös tiedon artikkeleista, joita organisaation corresponding authorit ovat julkaisseet T&F:n lehdissä.)
 2. Kirjoittaja tarkistaa kirjastolta, onko oikeutettu alennettuun APC-maksuun. Kirjasto antaa kirjoittajalle lisätietoa organisaation käytännöstä mm. alennetun APC-maksun maksamisessa.
 3. Kirjasto vahvistaa T&F:lle alennetun APC-maksun käytön artikkeliin.
 4. Kirjoittaja vahvistaa T&F:n julkaisujärjestelmässä valitsemansa avoimen lisenssin.