Taylor & Francis

Artikkelin julkaiseminen Taylor & Francisin lehdissä

Tutkijat voivat julkaista artikkelinsa avoimina maksutta Taylor & Francisin Open select standard rate -lehdissä sekä Open Access lehdessä Annals of Medicine 3.6.2020-31.12.2022. Avoimia artikkeleja on sopimuskauden aikana käytettävissä rajallinen määrä ja ne on jaettu aineistoa tilaaville organisaatioille organisaatiokohtaisesti siten, että kullakin tilaajaorganisaatiolla on oma kiintiönsä.

Olet oikeutettu julkaisemaan artikkelisi avoimena maksutta, jos

1. Artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi 3.6.2020 alkaen jossain Taylor & Francisin Open Select Standard Rate lehdessä tai lehdessä Annals of Medicine. Tarkista oletko julkaisemassa lehdessä, jonka sopimus kattaa, sillä tieto OA-sopimuksesta tulee kaikille kirjoittajille. Avoimen julkaisemisen lehtilista  (excel) marraskuussa 2020. Huom! Listaan voi tulla muutoksia sopimuskauden aikana.

2. Olet jonkin alla listatun organisaation tutkija tai opiskelija:

  • SSH+S&T -tilaajat = organisaatiot, jotka tilaavat Social Science and Humanities ja Science & Technology lehtipaketteja
  • SSH-tilaajat = organisaatiot, jotka tilaavat Social Science and Humanities lehtipakettia
  • S&T-tilaajat = organisaatiot, jotka tilaavat Science & Technology lehtipakettia

3. Olet artikkelisi vastaava kirjoittaja (corresponding author).

Yleisimmät hyväksyttävät vertaisarvioidut artikkelityypit:

Article
Review
Research Article
Review Article
Report
Short Communication
Case Report
Note
Original Article
Guest Editorial

Miten saan edun käyttööni?

Lähetä käsikirjoituksesi Taylor & Francis Onlinessa standardikäytännön mukaisesti. Taylor & Francisilla on kaksi eri reittiä käsikirjoituksen jättämiseen hyväksyttäväksi: Editorial Manager ja ScholarOne. Tämä vaihtelee lehtikohtaisesti, mutta järjestelmä ohjaa sinut automaattisesti oikealle reitille. Hyväksymisvaiheessa sinut tunnistetaan kuuluvaksi tiettyyn organisaatioon organisaation nimen perusteella. Sinun tulee artikkelia lähettäessäsi valita huolellisesti pudotusvalikosta (kuva alla) mihin organisaatioon olet affilioitunut ja käyttää organisaatiokohtaista sähköpostiosoitettasi. Mikäli affiliaatiosi muuttuu käsikirjoituksen jättämisen jälkeen, muista ilmoittaa production editorillesi uusi affiliaatiotietosi.

Jos artikkelisi hyväksytään, T&F lähettää sinulle ja organisaatiollesi sähköpostiviestin hyväksymisestä ja samalla kertoo sinulle, että organisaatiollasi on Open Access -sopimus T&F:n kanssa (ks. viesti alla).

Organisaatiosi hyväksyy artikkelisi maksuttoman avoimen julkaisemisen hyväksyttyään affiliaatiosi, mikäli avoimia artikkeleja on käyttämättä organisaatiokohtaisesta kiintiöstä. Voit kysyä tilanteesta organisaatiosi kirjastosta. Saat tämän jälkeen (yleensä 24-48 tunnin kuluessa) toisen viestin, jossa on linkki julkaisusopimukseen (ks. viesti alla).

Vaihtoehto 1. Organisaatiosi hyväksyy T&F:n järjestelmässä artikkelisi julkaisemisen maksuttomasti avoimena ennen kuin ehdit allekirjoittaa julkaisusopimuksen.

 • T&F lähettää sinulle sähköpostiviestin, jossa on linkki järjestelmään, jossa voit valita Creative Commons -lisenssin. Jos saat rahoitusta Suomen Akatemialta, lisenssi on automaattisesti CC BY, joka on suositeltava lisenssi rahoittajasta riippumatta.

 

 • Allekirjoita alla oleva sopimus joko sähköisesti tai tulosta sopimus, allekirjoita se ja lataa allekirjoitettu sopimus järjestelmään.

 • Artikkelisi julkaistaan avoimena valitsemallasi CC-lisenssillä.

 

Vaihtoehto 2. Allekirjoitat julkaisusopimuksen ennen kuin organisaatiosi on ehtinyt hyväksyä artikkelisi julkaisemisen maksuttomasti avoimena.

 • T&F lähettää sinulle sähköpostiviestin (ks. kuva alla), jossa on linkki järjestelmään, jossa voit valita, haluatko julkaista artikkelisi avoimena.

 • Valitse T&F:n järjestelmässä avoimen julkaisemisen vaihtoehto.

 

 • Täydennä ja valitse organisaatiosi alhaalta pudotusvalikosta.

 • Järjestelmä tunnistaa, että organisaatiosi kuuluu sopimuksen piiriin ja ohjaa sinut alla olevalle sivulle sekä ilmoittaa, että voit olla oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen.

 • Sinun tulee hyväksyä “APC quote”. Jos organisaatiosi hyväksyy, että olet oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen, julkaisumaksusi on 0 €.
 • Valitse Creative Commons –lisenssi. Jos saat rahoitusta Suomen Akatemialta, lisenssi on automaattisesti CC BY, joka on suositeltava lisenssi rahoittajasta riippumatta.

 • Allekirjoita alla oleva sopimus joko sähköisesti tai tulosta sopimus, allekirjoita se ja lataa allekirjoitettu sopimus järjestelmään.

 • T&F ilmoittaa sinulle sähköpostitse (ks. viesti alla), että pyyntösi julkaista avoimena on lähetetty organisaatioosi.
 • Tämän jälkeen organisaatiosi vahvistaa T&F:n järjestelmässä, että olet oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen
 • Artikkelisi julkaistaan avoimena valitsemallasi CC lisenssillä.

Huom! Mikäli organisaatiosi hylkää pyyntösi maksuttomasta avoimesta julkaisemisesta, lähettää T&F sinulle uuden viestin ja voit valita, haluatko julkaista artikkelisi maksumuurin takana, haluatko vielä pyytää organisaatioltasi rahoitusta vai haluatko rahoittaa avoimen julkaisemisen itse.

Jos tarvitset apua tai lisätietoja, ota yhteyttä kirjastoosi/tietopalveluusi.

Kirjoittajapalvelut Taylor & Francisin verkkosivuilla: Open Access publishing for Researchers in Finland