Taylor & Francis

Artikkelin julkaiseminen Taylor & Francisin lehdissä

Tutkijat voivat julkaista artikkelinsa avoimina maksutta Taylor & Francisin Open select standard rate -lehdissä sekä lehdessä Annals of Medicine 3.6.2020-31.12.2022

Olet oikeutettu julkaisemaan artikkelisi avoimena maksutta, jos

 1. Artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi 3.6.2020 alkaen jossain alla listatuista Taylor & Francisin lehdistä. Tarkista oletko julkaisemassa lehdessä, jonka sopimus kattaa, sillä tieto OA-sopimuksesta tulee kaikille kirjoittajille.
  Avoimen julkaisemisen lehtilista sopimuksen allekirjoitushetkellä. Listaan voi tulla muutoksia sopimuskauden aikana. Lehtilistaa päivitetään täällä
 2. Olet jonkin alla listatun organisaation tutkija tai opiskelija:
 3. Olet artikkelisi vastaava kirjoittaja (corresponding author).

Yleisimmät hyväksyttävät vertaisarvioidut artikkelityypit:

Article
Review
Research Article
Review Article
Report
Short Communication
Case Report
Note
Original Article
Guest Editorial

Miten saan edun käyttööni?

Lähetä käsikirjoituksesi Taylor & Francis Onlinessa standardikäytännön mukaisesti. Taylor & Francisilla on kaksi eri reittiä käsikirjoituksen jättämiseen hyväksyttäväksi: Editorial Manager ja ScholarOne. Tämä vaihtelee lehtikohtaisesti, mutta järjestelmä ohjaa sinut automaattisesti oikealle reitille. Hyväksymisvaiheessa sinut tunnistetaan kuuluvaksi tiettyyn organisaatioon organisaation nimen perusteella. Sinun tulee artikkelia lähettäessäsi valita huolellisesti pudotusvalikosta mihin organisaatioon olet affilioitunut ja käyttää organisaatiokohtaista sähköpostiosoitettasi. Mikäli affiliaatiosi muuttuu käsikirjoituksen jättämisen jälkeen, muista ilmoittaa production editorillesi uusi affiliaatiotietosi.

Jos artikkelisi hyväksytään, T&F lähettää sinulle ja organisaatiollesi sähköpostiviestin hyväksymisestä ja samalla kertoo sinulle, että organisaatiollasi on Open Access -sopimus T&F:n kanssa. Tämän jälkeen (yleensä 24-48 tunnin kuluessa) saat toisen viestin, jossa on linkki julkaisusopimukseen.

 

Vaihtoehto 1. Organisaatiosi hyväksyy T&F:n järjestelmässä artikkelisi julkaisemisen maksuttomasti avoimena ennen kuin ehdit allekirjoittaa julkaisusopimuksen.

 • T&F lähettää sinulle sähköpostiviestin, jossa on linkki järjestelmään, jossa voit valita Creative Commons -lisenssin. Suositeltava lisenssi on CC BY.

 

 • Allekirjoita sopimus joko sähköisesti tai tulosta sopimus, allekirjoita se ja lataa allekirjoitettu sopimus järjestelmään.

 • Artikkelisi julkaistaan avoimena valitsemallasi CC-lisenssillä.

 

Vaihtoehto 2. Allekirjoitat julkaisusopimuksen ennen kuin organisaatiosi on ehtinyt hyväksyä artikkelisi julkaisemisen maksuttomasti avoimena.

 • T&F lähettää sinulle sähköpostiviestin, jossa on linkki järjestelmään, jossa voit valita, haluatko julkaista artikkelisi avoimena.

 • Valitse T&F:n järjestelmässä avoimen julkaisemisen vaihtoehto.

 

 • Täydennä ja valitse organisaatiosi alhaalta pudotusvalikosta.

 • Järjestelmä tunnistaa, että organisaatiosi kuuluu sopimuksen piiriin ja ohjaa sinut tälle sivulle sekä ilmoittaa, että voit olla oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen.

 • Sinun tulee hyväksyä “APC quote”. Jos organisaatiosi hyväksyy, että olet oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen, julkaisumaksusi on 0 €.
 • Valitse Creative Commons –lisenssi. Suositeltava lisenssi on CC BY.

 • Allekirjoita sopimus joko sähköisesti tai tulosta sopimus, allekirjoita se ja lataa allekirjoitettu sopimus järjestelmään.

 • T&F ilmoittaa sinulle sähköpostitse, että pyyntösi julkaista avoimena on lähetetty organisaatioosi.
 • Tämän jälkeen organisaatiosi vahvistaa T&F:n järjestelmässä, että olet oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen
 • Artikkelisi julkaistaan avoimena valitsemallasi CC lisenssillä.

Huom! Mikäli organisaatiosi hylkää pyyntösi maksuttomasta avoimesta julkaisemisesta, lähettää T&F sinulle uuden viestin ja voit valita, haluatko julkaista artikkelisi maksumuurin takana, haluatko vielä pyytää organisaatioltasi rahoitusta vai haluatko rahoittaa avoimen julkaisemisen itse.

Jos tarvitset apua tai lisätietoja, ota yhteyttä kirjastoosi/tietopalveluusi.

Kirjoittajapalvelut Taylor & Francisin verkkosivuilla: Open Access publishing for Researchers in Finland