SAGE

Artikkelin julkaiseminen avoimena SAGEn lehdissä

Tutkijat voivat julkaista artikkelinsa avoimena CC-BY-lisenssillä

Yleisimmät hyväksyttävät artikkelityypit ovat Original Research Papers, Review Papers, Brief Communications, Short Reports, Case Reports.

Olenko oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen tai alennettuun APC-maksuun?

Kyllä, jos:

 1. Artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi 1.1.2020–31.12.2022 jossain yllä listatuista SAGEn lehdistä.

 2. Olet jonkin alla listatun organisaation tutkija tai opiskelija:
  Sage Premier -tilaajat.

 3. Olet artikkelisi vastaava kirjoittaja (corresponding author).

Ohjeet vastaavalle kirjoittajalle

Artikkelin julkaiseminen takautuvasti avoimena SAGEn hybridilehdessä

SAGE ottaa kesäkuun 2020 aikana suoraan yhteyttä niihin tilaajaorganisaatioiden tutkijoihin, joiden artikkelit on hyväksytty julkaistavaksi SAGEn hybridilehdissä 1.1.–10.5.2020. Tänä aikana maksumuurin takana julkaistut artikkelit on mahdollista avata takautuvasti.

Ohjeet artikkelien julkaisemiseen avoimena SAGEn lehdissä

 • SAGE tunnistaa oikeutesi maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen hybridilehdissä tai avoimeen julkaisemiseen 20 % alennuksella Gold OA-lehdissä ensisijaisesti sen organisaation perusteella, jonka olet valinnut pudotusvalikosta ScholarOne-järjestelmässä käsikirjoituksesi lähetysvaiheessa. Jos et valitse organisaatiota pudotusvalikosta, vaan kirjoitat sen itse, SAGE käyttää tunnistamiseen sähköpostiosoitettasi.

 • Kun artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi, allekirjoita SAGE’s Journal Contributor’s Publishing Agreement tavalliseen tapaan. SAGE tarvitsee tämän sopimuksen, jotta artikkelisi voidaan julkaista.

 • Kun SAGE on vastaanottanut artikkelisi, se lähettää sinulle ja muille artikkelin kirjoittajille sähköpostin, jossa ilmoitetaan oikeudestasi maksuttomaan avoimen julkaisemiseen tai oikeuteen julkaista avoimena alennuksella. Sähköpostissa on mukana linkki SAGEn SOAP-järjestelmään SAGE's Open Access Portal. Kuka tahansa artikkelin kirjoittajista voi edetä linkistä seuraavaan vaiheeseen.

 • Hybridilehtien osalta sinulla on 14 päivää aikaa käydä SOAP-järjestelmässä hyväksymässä artikkelisi avoin julkaiseminen. Jos avointa julkaisemista ei tänä aikana hyväksytä, SAGE julkaisee artikkelin maksumuurin takana ja menetät maksuttoman avoimen julkaisemisen edun. Saat SAGElta muistutusviestin 7 päivän kuluttua ensimmäisestä viestistä.

SOAP-järjestelmä (Sage's Open Access Portal)

 • SOAP-järjestelmässä näet artikkelisi tiedot.
 • Jos olet julkaisemassa Gold OA -lehdessä siirry sisäänkirjautumiseen.
 • Jos olet julkaisemassa hybridilehdessä, julkaistaksesi artikkelisi avoimena, valitse Yes, make my article open access kohdassa Would you like to make your article open access? ja kirjaudu sisään sen jälkeen.
 • Kirjaudu sen jälkeen sisään SOAP-järjestelmään tunnuksillasi tai luo tarvittaessa uudet tunnukset.

 • Hyväksy tarjolla oleva avoimen julkaisemisen lisenssi (CC BY) ja ilmoita tarvittavat lisätiedot tekijänoikeuksien haltijasta.

 • Jos olet julkaisemassa hybiridlehdessä, saat tiedon, että artikkelisi julkaistaan avoimena ja voit kirjautua ulos.
 • Jos olet julkaisemassa Gold OA -lehdessä, sinun tulee jatkaa maksuvaiheeseen, jolloin näet alennetun APC-maksusi. Huom! Voit kirjautua suoraan ulos, mikäli olet julkaisemassa sellaisessa Gold OA -lehdessä, joka ei peri artikkelien julkaisemisesta APC-maksua tai mikäli organisaatiosi on jo hyväksynyt SOAPissa maksavansa APC-maksun puolestasi.

Huomaathan, että nämä ovat yleiset ohjeet ja organisaatiollasi saattaa olla omia APC-maksuihin liittyviä käytäntöjä. Siksi suosittelemme, että otat yhteyttä kirjastoosi tai tietopalveluusi, kun suunnittelet julkaisevasi artikkelisi avoimena SAGEn Gold OA -lehdissä.

Lisätietoja ja apua saat oman organisaatiosi kirjastosta tai tietopalvelusta. Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä myös SAGEn asiakaspalveluun osoitteella APCqueries@sagepub.com.