SAGE

Artikkelin julkaiseminen avoimena SAGEn lehdissä

Tutkijat voivat julkaista artikkelinsa avoimena CC-BY-lisenssillä

Yleisimmät hyväksyttävät artikkelityypit ovat Original Research Papers, Review Papers, Brief Communications, Short Reports, Case Reports.

Olenko oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen tai alennettuun APC-maksuun?

Kyllä, jos:

 1. Artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi 1.1.2020–31.12.2022 jossain yllä listatuista SAGEn lehdistä.

 2. Olet jonkin alla listatun organisaation tutkija tai opiskelija:
  Sage Premier -tilaajat.

 3. Olet artikkelisi vastaava kirjoittaja (corresponding author).

Ohjeet vastaavalle kirjoittajalle

Ohjeet artikkelien julkaisemiseen avoimena SAGEn lehdissä

 • SAGE tunnistaa oikeutesi maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen hybridilehdissä tai avoimeen julkaisemiseen 20 % alennuksella Gold OA-lehdissä ensisijaisesti sen organisaation perusteella, jonka olet valinnut pudotusvalikosta ScholarOne-järjestelmässä käsikirjoituksesi lähetysvaiheessa. Jos et valitse organisaatiota pudotusvalikosta, vaan kirjoitat sen itse, SAGE käyttää tunnistamiseen sähköpostiosoitettasi.

 • Kun artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi, allekirjoita SAGE’s Journal Contributor’s Publishing Agreement tavalliseen tapaan. SAGE tarvitsee tämän sopimuksen, jotta artikkelisi voidaan julkaista.

 • Kun SAGE on vastaanottanut artikkelisi, se lähettää sinulle ja muille artikkelin kirjoittajille sähköpostin, jossa ilmoitetaan oikeudestasi maksuttomaan avoimen julkaisemiseen tai oikeuteen julkaista avoimena alennuksella. Sähköpostissa on mukana linkki SAGEn SOAP-järjestelmään SAGE's Open Access Portal (ks. sähköposti alla). Kuka tahansa artikkelin kirjoittajista voi edetä linkistä seuraavaan vaiheeseen.

   

SAGEn viesti tutkijalle
 • Hybridilehtien osalta sinulla on 14 päivää aikaa käydä SOAP-järjestelmässä hyväksymässä artikkelisi avoin julkaiseminen. Jos avointa julkaisemista ei tänä aikana hyväksytä, SAGE julkaisee artikkelin maksumuurin takana ja menetät maksuttoman avoimen julkaisemisen edun. Saat SAGElta muistutusviestin 7 päivän kuluttua ensimmäisestä viestistä.

  Huom! Kannattaa tarkistaa, etteivät viestit ole joutuneet roskapostikansioon.

SAGEn muistutusviesti tutkijalle

SOAP-järjestelmä (Sage's Open Access Portal)

 • SOAP-järjestelmässä näet artikkelisi tiedot.

 • Jos olet julkaisemassa Gold OA -lehdessä siirry sisäänkirjautumiseen.

 • Jos olet julkaisemassa hybridilehdessä, julkaistaksesi artikkelisi avoimena valitse Yes, make my article open access kohdassa Would you like to make your article open access?

 • Kirjaudu sen jälkeen sisään SOAP-järjestelmään tunnuksillasi tai luo tarvittaessa uudet tunnukset.

 • Hyväksy tarjolla oleva avoimen julkaisemisen lisenssi (CC BY) ja ilmoita tarvittavat lisätiedot tekijänoikeuksien haltijasta.

 • Jos olet julkaisemassa hybridilehdessä, saat tiedon, että artikkelisi julkaistaan avoimena ja voit kirjautua ulos.

 • Jos olet julkaisemassa Gold OA -lehdessä, sinun tulee jatkaa maksuvaiheeseen, jolloin näet alennetun APC-maksusi.

  Huom! Voit kirjautua suoraan ulos, mikäli olet julkaisemassa sellaisessa Gold OA -lehdessä, joka ei peri artikkelien julkaisemisesta APC-maksua tai mikäli organisaatiosi on jo hyväksynyt SOAPissa maksavansa APC-maksun puolestasi.

SAGEn verkkosivu FinELib-sopimuksesta: Finland (FinELib).

Huomaathan, että nämä ovat yleiset ohjeet ja organisaatiollasi saattaa olla omia APC-maksuihin liittyviä käytäntöjä. Siksi suosittelemme, että otat yhteyttä kirjastoosi tai tietopalveluusi, kun suunnittelet julkaisevasi artikkelisi avoimena SAGEn Gold OA -lehdissä.

Lisätietoja ja apua saat oman organisaatiosi kirjastosta tai tietopalvelusta. Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä myös SAGEn asiakaspalveluun osoitteella openaccess@sagepub.com.